بدنجان محشي بالحم

المقادير


باذنجان من الحجم المتوسط للكفته ,لحمه مفرومه ناعم , راس بصل مفروم ناعم , 3فصوص من الثوم مهروس , قليل من البقدونس مفروم ناعم , قرن فلفل اخضر حار مفروم ناعم حسب الرغبه , رشه بقسمات . ملعقه صغيره من صلصة الطماطم, البهارات فلفل اسود قرفه بهار حلو قرنفل


وللصلصه حبتين طماطم 2 بصله متوسطه 3 الى 4 فص ثوم بقدونس مكعب ماجي صلصة طماطم ملعقه طعام كبيره فلفل حلوه 2 قرن فلفل حار حسب الرغبه
الطريقه هشرحها مع الصور
الباذنجان يقشر مقلم ويقطع حلقات بس مش للاخر يبقى ماسك من طرف واحد وما ينقطع معكي لما تقليه يكون ماسك نفسه


ثم يقلى بالزيت نصف قليه ويكون لونه اشقر فاتح


مكونات الكفته اخلطيها كلها مع بعض حتى تكون جاهزه لحشي الباذنجان





وفي صينيه الفرن نقطع حبتين طماطم وراسين بصل و 4 الى 5 فصوص ثوم 1 فلفل حلوه و 1 قرن اخضر حار صحيح ما تقطعيه ومكعب ماجي وبقدونس مقروم ناعم وخليهم في ارض الصينيه مع ر شه ملح ورشه فلفل



نرجع للباذنجان نحشيه باقراص الكفته


والكفته اللي تفضل عندك اعمليها اصابع ورصيها بين الباذنجان

بنخفف صلصة الطماطم بكوبين ماء وبتضيفيها على الباذنجان



ما يكونش الباذنجان في ماء كثيرحطيه في الفرن على حراره 250 لمده 45 دقيقه تقريبا على الر ف بالاسفل

بعد ما استوى وطلعناه من الفرن

ويقدم مع الارز ساخنا